21 Ocak 2015 Çarşamba

windows 10
Microsoft yaptığı lansman ile Windows 10'u tanıttı. Windows 10'un en dikkat çeken özelliği ise ilk yıl ücretsiz yükseltme. Windows 10 ile daha kişiselleştirilebilir bir işletim sistemi oluşturduklarını belirten Microsoft geliştiricilere yardım ederek yeniliklere açığız mesajı verdi.

Peki hangi sürümler bu ücretsiz yükseltmeden yararlanabilecek?
İlk yıl ücretsiz yükseltmeye açık olan bilgisayar Windows sürümleri Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, mobilde ise Windows Phone 8 ve Windows 8.1.

Eğitilebilir Cortona.
Bilgisayarımızda veya internet üzerinden yapacağımız aramaları Cortona ile sesli yapabilmemize imkan sunuluyor. Ayrıca Windows 10'da telefonumuzla bilgisayarımızı sekronize ettikten sonra bilgisayarımızdan SMS gönderebileceğiz.


İnternet Explorer ile Vedalaşın Spartan Geliyor.
Cortona ile uyumlu, daha hızlı ve daha etileşimli bir internet tarayıcısı hazırlayan Microsoft Spartan'ı da ayrıntılarıyla açıkladı. Microsoft İnternet Explorer sunmaya devam edeceğini açıklasa da Spartan İnternet Explorer'ı arkaplana atacak gibi duruyor. Spartan İnternet sitelerine not alabildiğimiz, okuma modu ile uzun metinleri daha kolay okuyabileceğimiz ve PDF desteği sunan özellikleri ile İnternet Explorer'dan çok farklı gibi görünüyor.
project spartan

Microsoft Başlangıç Menüsünü de geliştirerek kullanıcılarına daha kullanışlı bir ortam sağlıyor.

windows 10 başlat menüsü

Yazar : abidin burak şahin 

0 yorum:

Yorum Gönder

Subscribe to RSS Feed Abidin Burak Tasarım Ofisi